‘Breek de dag, tik een eitje!’ Ken je ‘m nog? Dé reclameslogan uit de jaren ’80 waarmee de verkoop van eieren vooral gestimuleerd moest worden. In de jaren ’90 en ’00 moesten eieren lange tijd het onderspit delven en probeerden we hooguit twee eieren per week te eten. En ook dat tij is weer aan het keren. Claims dat eieren ongezond zijn en cholesterolverhogend zijn worden weer tegengesproken. Ik heb geen flauw idee hoe het werkelijk zit, maar een ei, dat hoort er voor mij helemaal bij.
Ik maakte dit typisch zondagse ontbijtje met de koolhydraatarme tortilla’s van AfvallenmetBregje. Ga zeker eens rondneuzen in die webshop. Ze hebben fantastische koolhydraatarme en eiwitrijke producten. Of je Paleo, Keto, Atkins, Powerslim of LCHF eet… (of gewoon een beetje wilt opletten), je vindt er vast iets van je gading.
Maar eerst het recept dat bij mijn anti-katerontbijt past:
Sunny side up tortilla
Voorbereiding: 5 min | Baktijd: 15 min
Ingrediënten
- 1 ei
- 2 champignons
- 3 cherrytomaatjes
- bieslook
- 20 gram geraspte pittige kaas
- 1 koolhydraatarme tortilla
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een ovenschaaltje in en leg de tortilla erin
- Breek het ei op de tortilla (of twee als je honger hebt), snij de champignons en tomaten in stukjes en leg bovenop het ei. Strooi er wat geraspte kaas over.
- Schuif het ovenschaaltje in de oven en bak 15 minuten.
- Besprenkel met gesnipperde bieslook, peper en zout.
Geef een reactie