Eerlijk is eerlijk. Dit gerechtje verdient niet de schoonheidsprijs, althans niet in mijn uitvoering, maar wat is-ie lekker! Ik zag het idee laatst op internet voorbij komen. Daar pocheerden ze het ei in plaats van te koken en hadden ze een grotere avocado dan die kleine mini’s in mijn keuken. Hoe dan ook: taste matters.
Avocado-ei-bacon bommetjes
Voorbereiding: 10 minuten | Baktijd: 5 minuten
Ingrediënten
- 1 grote (!) rijpe avocado
- 1 klein (!) ei
- 3 plakjes bacon (of ontbijtspek)
Bereiding
- Kook het ei 5 minuten, laat schrikken en pel de schaal eraf.
- Snij de avocado doormidden, verwijder de pit, maak de opening met een lepel ietsje groter, zodat het ei er straks in past.
- Pel de schil van de avocado er voorzichtig af.
- Stop het gekookte eitje voorzichtig in de holte van de avocado en plaats de andere helft er tegenaan.
- Rol de plakjes bacon om de avocado heen en pak in een koekenpan tot het bacon mooi verkleurt.
- Genieten maar!!!
Tips
- Neem een grote avocado en een klein ei. Dat maakt het zoveel makkelijker om dit receptje te maken.
- Smaak af met een een beetje peper en zout. Of wat chili flakes.
- Ook heerlijk in combinatie met de fluffy pancakes!
Geef een reactie