Fantastische gerechten hoeven geen tijd te kosten en al helemaal niet duur te zijn. Het geheim zit ‘m in de eenvoud en de juiste smaakcombinaties. Stel je voor: de rooksmaak van gegrilde courgette met het frisse van hüttenkäse en citroen en het aardse en zoute van parmaham… Proef je het al? Mooi! In tien minuten ben je klaar om je gasten – of jezelf – vanavond iets culinairs (en koolhydraatarms!) voor te schotelen. Ideaal als voorgerecht of als hapje bij de borrel.
Courgetterolletjes met parmaham, hüttenkäse en citroen
Baktijd: 5 minuten | Bereiding: 5 minuten | Aantal rolletjes: ongeveer 12
Ingrediënten
- 1 courgette (zo recht mogelijk)
- 1 bakje hüttenkäse
- rasp en sap van een halve citroen
- 1 bakje parmaham
- peper en zout
Bereiding
- Zet je grillpan op een hoog vuur en verlies die gerust even uit het hoog. Je pan moet loei- en loeiheet zijn. Pas dan kan je iets grillen. In alle andere gevallen bak je. 😉
- Was de courgette en snij hier – bijvoorbeeld met een kaasschaaf – lange plakken van.
- Bestrijk de plakken met een klein beetje arachide- of olijfolie.
- Leg de plakken in de hete grillpan en wacht tot je lichtbruine streepjes ziet, draai de repen dan voorzichtig om en grill ook de andere kant.
- Laat de gegrilde courgette op een bord afkoelen.
- Meng intussen de hüttenkäse met citroenrasp en sap. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg op elk afgekoelde courgettereep een plakje parmaham en schep er een lepel kaas op. Rol deze plakjes allemaal op en presenteer op een mooie schaal!
Geef een reactie