Lekker kan zo simpel zijn. En simpel zo lekker! Door kleuren te combineren en je bord of bowl nét wat anders op te maken, wordt een simpel gerecht ineens een beauty. Morgenvroeg staat deze favoriet weer op de ontbijttafel: een bowl met volle kwark, aardbeien, bosbessen, noten en amandelschuimpjes. Waarom volle kwark? In kwark zitten meer eiwitten dan in yoghurt. Dat is goed om je spiermassa te behouden of op te bouwen. Ook kost het meer energie om eiwitten om te zetten dan koolhydraten of vetten. Die stofwisseling zorgt er dus al voor dat je meer verbrandt. Omdat ik zo weinig koolhydraten binnenkrijg, compenseer ik dat graag met gezonde vetten. Niet alleen goed voor mijn lichaam, maar ook nog eens extra lekker!
Tot slot: waarom zacht fruit? Nou, heel simpel. Aardbeien, bramen, bosbessen en ander zacht fruit bevatten weinig koolhydraten. (Lucky me!) Meer weten? Kijk ook eens op de pagina Groenten en Fruit in een koolhydraatarm dieet.
Weekendontbijt: a fruity affair
Ingrediënten
- 3 eiwitten (voor de schuimpjes)
- 2 eetlepels suikervrije zoetstof, zoals Steviala Kristal Sweet (voor de schuimpjes)
- 1 theelepel amandelessence (voor de schuimpjes)
- 1 à 2 aardbeien
- een handje bosbessen
- een paar nootjes
- 150 gram (half)volle kwark
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Klop de eiwitten stijf, klop er kort de zoetstof doorheen. Druppel de amandelessence eroverheen en spatel voorzichtig door het mengsel.
- Schep de eiwitmassa op een bakplaat met bakpapier en strijk glad. Je kunt ook toefjes spuiten.
- Bak in 45 – 60 minuten. Breek de eiwitplak in stukken en bewaar in een afsluitbare pot.
- Schep 150 gram (half)volle kwark in een bowl.
- Snij de aardbeien in schijfjes.
- Het versieren kan beginnen! Maak mooie rijtjes van alle ingrediënten en wissel af met kleur.
- Koffie erbij, krantje ernaast en smakelijk eten maar!
Tips
- Je hebt natuurlijk veel te veel amandelschuimpjes gemaakt. De komende dagen kan je ’s ochtends lekker profiteren van je mise en place. Bewaar de schuimpjes in een afsluitbare pot of doos.
Geef een reactie