Ik hou van havermout. Alleen eet ik het niet. Het zit bomvol koolhydraten. 🙁 Weliswaar gezonde koolhydraten – met een lage glycemische index en met veel vezels – maar koolhydraten blijven koolhydraten en dus skip ik de havermoutontbijtjes. Maarrrrr *trommelgeroffel*…. ik heb dit weekend een heel mooi alternatief gevonden! Ik mixte allerlei vezelrijke en smaakvolle ingrediënten met elkaar en ontdekte zo een heerlijk recept dat behoorlijk in de buurt komt van de hippe oat meal ontbijtgerechtjes:
Ontbijtpap met chiazaad, kokosrasp en pecannoten
Voorbereiding: 2 minuten | kooktijd: 5 minuten | voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 eetlepels gehakte pecannoten
- 2 eetlepels kokosrasp
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels lijnzaad
- 60 ml amandelmelk (geen melk, want daar zit veel lactose is = koolhydraten)
- 1 ei
- 1 eetlepel zoetstof, bijvoorbeeld Steviala Kristal Sweet of Sukrin
- scheutje room of kokosmelk
- flink wat kaneel
Bereiding
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar en doe in een steelpannetje
- Giet de amandelmelk en room erbij en kluts er een eitje doorheen
- Breng de massa op een middelhoog vuur aan de kook en blijf roeren totdat je een lekker stevige pap hebt
- Breng op smaak met zoetstof en kaneel
- Enjoy!
erg lekkere pap!
kan je deze pap (ivm het ei) ook een avond van tevoren maken?
Hi Nienke, dat kan zeker! Je kan de pap zelfs al verwarmen, zodat het ei niet meer rauw is. Het is dan wel belangrijk dat je de pap ’s ochtends op een laag vuurtje verwarmt en eventueel een scheutje extra water of amandelmelk toevoegt. Het kan zijn dat de pap te dik wordt.
Klinkt super goed! Morgen ga ik het proberen 🙂
Ik heb alleen nog een vraagje, is dit een beetje houdbaar of kun je het beter elke ochtend vers maken?
Hi Anne, je kan die chiapudding een paar dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Ik zou het maximaal drie dagen bewaren. Ik ben benieuwd wat je van ontbijtje vond! Groetjes, Anneke
(Mócht de pap tijdens het opwarmen te dik worden, dan doe je er een scheutje amandelmelk of water bij….)