Afgelopen zondag leek het wel zomer! En dus stoften wij net als de rest van Nederland de bbq af en zetten het vuur flink hoog. Wat hadden we nodig? Een lekker vette entrecote, een salade van gegrilde groenten en… een van de beste barbecuesauzen die er bestaan: chimichurri. Je ziet deze salsa verde wel eens in een Steak House of in een kant-en-klaar potje, maar zelf maken is veel lekkerder! Je kunt chimichurri maken van heel wat verschillende kruiden en met de nodige citroensap, azijn, knoflook, pepertjes of sjalotjes helemaal op smaak maken. Maak chimichurri gerust een paar uur van tevoren klaar: dan mengen de smaken zich met elkaar en smaakt de saus nog beter!
Chimichurri, zomerse salsa bij gegrilde steak
Ingrediënten
- 50 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 1 chillipeper
- 1 eetlepels rode wijnazijn
- half bosje verse peterselie (platte)
- half bosje koriander
- half bosje basilicum
- zout en peper
Bereiding
- Snij de kruiden grof en snipper het sjalotje.
- Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij het pepertje fijn.
- Voeg de kruiden, het sjalotje en de helft van de chilipeper bij elkaar en pers de knoflookteentjes erbovenuit.
- Voeg dan de wijnazijn toe en smaak af met zout en peper.
- Wil je het nog pittiger? Voeg dan de rest van het chilipepertje toe.
Tips
- Ook lekker met citroensap of limoensap!
- Als je steak net van de grill of barbecue komt, smeer de chimichurri dan over het vlees. De smaken gaan zich dan mengen.
Geef een reactie