Laatst deelde ik al een berichtje voor chiapudding, hier op Shaking off the Sugar. Het is geweldig hoe die harde zaadjes ineens van structuur veranderen en welke mogelijkheden dat biedt voor een ontbijt of dessert! Met dat idee ben ik verder gaan experimenteren. Zou het warm ook smaken? En welke specerijen heb ik dan nodig om er een ultiem ‘comfort food’ ontbijtje van te maken? Kan ik het de avond van tevoren al klaar maken en wat gebeurt er als ik het verwarm? Nou, op al die vragen krijg je hier het antwoord.
Voortaan eet ik minstens een keer in de week deze Golden Turmeric-Ginger Chia pudding. Ofwel: een supergezonde, verwarmende chiapudding met kurkuma en gember. Ben je klaar voor een beetje rock & roll in de keuken? Daar komt-ie:
Golden Turmeric-Ginger Chia pudding
Portie: 1 persoon | Bereiding: 1 minuut + nachtje koelkast + 2 minuten opwarmen
Ingrediënten
- 2 eetlepels chiazaad
- 180 ml amandelmelk
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder (of een halve theelepel verse gember)
- suikervrije zoetstof (naar smaak)
- scheutje kokosroom
Bereiding
- Meng alle ingrediënten (behalve de kokosroom) in een kom en zet deze afgedekt in de koelkast.
- Laat het minimaal twee uur staan, maar liever nog een hele nacht.
- Verwarm het mengsel op in een steelpannetje en giet er wat kokosroom bij.
- Presenteer het in een weckpotje en enjoy!
Geef een reactie