Wat je ook in de koelkast hebt, met welke restjes je ook zit opgescheept, er is altijd een uitkomst: pizza! Ik durf te wedden dat in heel wat culturen restverwerking ten grondslag ligt aan de lekkerste gerechten. Zo ook in huize Shaking off the Sugar. Van de week snuffelde ik een tijdje in onze koelkast en trok wat laatjes oen. Mijn oog viel op een verdwaalde rundervink, 2 jalapenopepertjes en een halve gele paprika. Op de zuivelplank lag nog een blok feta en een stuk belegen kaas, intussen keihard omdat ik die niet zo goed had ingepakt. Op zo’n moment stromen er allerlei ideeën in mijn hoofd en proef ik in gedachten al welke ingrediënten goed bij elkaar zouden passen. Toen ik de rijpe avocado en bol knoflooktenen op het aanrecht zag liggen, was het idee geboren.
Gelukkig had ik nog een pak Konzelmann’s pizzamix in de kast staan: een koolhydraatarme en proteïnerijke mix die slechts wat water, warmte en tijd nodig heeft om te rijzen.
I proudly present mijn recept voor een:
Pizza met worstjes, feta, avocado en jalapeno
Bij grote honger voor 1 persoon | Anders voor 2 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Rijstijd: 50 minuten | Baktijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 pak Konzelmann’s Original Pizza Backmischung (bijvoorbeeld via www.afvallenmetbregje.nl)
- 155 ml lauw water
- 1 runderworstje of rundervink
- 1/2 avocado
- 1/2 gele paprika
- 1 jalapenopeper (vooruit, gebruik er twee als je van pittig houdt)
- 1/2 pakje fetakaas
- 2 eetlepels roomkaas of zure room
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bereid de pizzamix volgens de aanwijzingen op het pak en laat 50 minuten op een warme plaats rusten.
- Snij in de tussentijd de paprika in dunne reepjes en bak die in een pan. Zo voorkom je dat de pizza te vochtig wordt. Laat afkoelen.
- Snij de jalapeno in dunne ringetjes. Hou je niet van té pittig? Haal de zaadjes er dan uit.
- Verbrokkel de feta, snij de avocado in blokjes en het worstje in dunne plakjes
- Leg de bol gerezen deeg op een bakplaat met bakpapier en rol uit tot een dunne pizzabodem. Tip: leg er nog een laag bakpapier bovenop, dat rolt makkelijker.
- Bestrijk de bodem dun met de roomkaas en garneer met de paprika, worstjes, jalapeno en feta. Mocht je nog een stuk kaas over hebben: voeg eventueel nog wat geraspte kaas toe.
- Bak de pizza in twintig tot dertig minuten af.
- Pers een teentje knoflook en meng deze met wat olijfolie. Bestrijk hiermee de randen van de pizza.
Geef een reactie