Het voelt eeuwen geleden dat ik voor het laatst een koolhydraatarm, suikervrij recept heb gedeeld op Shaking off the Sugar. Mijn leven is in een stroomversnelling geraakt sinds ik aan boord ben gestapt van een f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h-e startup: Abel’s Deli.
Abel, The Italian from New York
Abel’s Deli is een winkel, bar en giftshop ineen. Met nu nog een winkel in de stationshal van Utrecht Centraal, maar binnenkort opent de tweede winkel! De kans is groot dat we daarna flink gaan groeien! Bij Abel’s Deli kan je de heerlijkste gerechten en food producten vinden met een Italiaanse-New Yorkse twist. Met poke bowls en sushi bowls, Italian Salad bowls en ja.. prachtige, verrukkelijke artisian candy en bean to bar chocolade. Wat dat betreft ben ik als een kat die op het spek wordt gebonden. Want ja… iemand moet zichzelf opofferen om de kwaliteit te testen voordat het in de winkel komt te liggen. 😉 Daarom is het voor mij nog belangrijker geworden om de andere dagen heel erg bewust met mijn eten bezig te zijn!
Ben je in de buurt van Utrecht Centraal? Kom eens rondneuzen! Je kunt een lekker een plekje aan de bar veroveren, maar het is net zo makkelijk om alle verse maaltijden mee te nemen, voor onderweg, thuis of op kantoor. En heb je geen zin of tijd om lang in de winkel te blijven? Geen probleem: je kunt je maaltijd en versgebrande koffie vooraf bestellen via www.abelsdeli.com. Dan staat-ie voor je klaar als je met de trein aankomt. Super vers, precies op temperatuur en zonder te hoeven wachten. Oh ja, en laten bezorgen… dat kan natuurlijk ook! Handig toch?
Samen met mijn collega’s zijn we constant bezig een super lekker, vers en iconisch assortiment te ontwikkelen. Als daar eens een geweldige low carb variant bij komt, dan deel ik dat natuurlijk hier op Shaking off the Sugar!
En nóg een mijlpaal…!
Maar dan nu… trommelgeroffel… een feestelijk recept! Waarom feestelijk? Omdat ik een andere mijlpaal te vieren had: ik ben verloofd! He put a ring on my finger! En dat mocht gevierd worden met deze super smakelijke bramen mascarpone cake. (Die is overigens niet van Abel’s Deli!) Met bramen van eigen oogst natuurlijk!
Bramen Mascarpone Cake
Bereiding: 45 minuten | 8 a 10 personen
Ingrediënten
- 1 bakje mascarpone
- 200 – 300 gram bramen
- Steviala Kristal Sweet: naar smaak 1 eetlepel of wat meer
- Paar druppeltjes citroen essence
- kleine eetlepel koekkruiden
- 1 pak Sukrin cakemix
- 4 grote eieren
- 100 ml neutrale olie, bijvoorbeeld arachide-olie
- 200 ml water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de Sukrin cake volgens het recept op het pak.
- Voeg op het laatst wat koekkruiden en een paar druppeltjes citroen essence toe.
- Laat de cake op een rooster afkoelen en snij overdwars in twee lagen.
- Mix een kwart bakje bramen met de mascarpone. Kneus ze een beetje zodat het sap en de kleuren mooi loskomen. Breng de mascarpone op smaak met Steviala Kristal Sweet.
- Besmeer de ondersta laag met de helft van het mascarpone mengsel en bedek met de tweede laag.
- Besmeer de tweede laag met de rest van het mascarpone mengsel en schik daar de rest van de bramen op.
- Enjoy!
waar koop jesukrin cakemix woon in belgie
Hi Chris, ik koop altijd mijn ingrediënten online. Bijvoorbeeld bij http://www.afvallenmetbregje.nl. Grote kans dat zij ook pakketjes naar België versturen! Succes! Groetjes, Anneke