Ohhhhh *kwijl kwijl*…. wat vind je van deze tear & share bread? Dit koolhydraatarme plukbrood vol proteïnen was een experiment, maar eerlijk gezegd: een van mijn betere! Of je nu wilt afvallen, op gewicht blijven of gewoon genieten van een lekker recept: dit is ‘m!
In mijn speciale koolhydraatarme, suikervrije voorraadkast (die heb ik echt, haha 🙂 ) had ik nog een pak pizzadeeg van Adam’s staan. Je kunt daar sowieso heerlijke low carb pizza’s mee maken, maar het viel me laatst al op hoe luchtig het deeg was. Broodachtig, bijna. En dus schoten er gelijk allerlei ideeën door mijn hoofd voor heerlijke koolhydraatarme broodrecepten. Helemaal toen ik de koelkast deur opendeed en de inspiratie mij bijna werd opgedrongen door een wel heel penetrante geur. We hadden nog heel veel kaasjes over na een familieweekend en die begonnen aardig rijp te worden. Bingo! Het zou Adam’s Pizza a la Adamo worden met Camembert, maar dan als plukbrood. Met ham, wat oregano, verse rozemarijn uit onze eigen tuin en een beetje knoflook.
Dit recept is een blijvertje en zal ik vaker op druilerige zondagen of gezellige vrijdagavondborrels klaarmaken voor Ben en mij en het liefst met heel wat vrienden en familie erbij. Want dit is typisch zo’n gerecht dat nog lekkerder smaakt als er samen van geniet! Geniet je mee?
Plukbrood met gesmolten camember en rozemarijn – koolhydraatarm recept
Rijstijd: 25 minuten | Bereiding: 15 minuten | Baktijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 1 pak Adam’s Pizzamix (o.a. te koop bij Afvallen Met Bregje)
- 5 plakjes ham
- 1 camembert
- 1 eigeel
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- paar takjes rozemarijn
- 1 teentje knoflook (optioneel)
Bereiding
- Bereid het pizzadeeg volgens de instructies op de verpakking en laat deze 25 minuten rijzen.
- Verwarm intussen de oven voor 0p 200 graden
- Rol het pizzadeeg uit en steek er rondjes uit met een kookring of bijvoorbeeld met de bovenkant van een koffiekopje.
- Beleg elk deegrondje met een stukje ham. Het rondje mag voor de helft bedekt zijn.
- Bestrooi met Italiaanse kruiden.
- Bekleed een ronde ovenschaal of een kleine taartvorm met bakpapier.
- Plaats de camembert in het midden.
- Vouw de deegrondjes dubbel en dan losjes nog eens, zodat je kwartjes krijgt die een beetje openvallen. Als kleine zakjes dus (zie foto hieronder).
- Plaats die rondom de camembert. Zorg dat brood en kaas elkaar raken. Bestrijk het deeg met eigeel voor een mooie kleur.
- Steek wat takjes rozemarijn in de kaas en steek nog wat knoflookschijfjes in de kaas, mocht je dat lekker vinden.
- Bak het plukbrood in 25 minuten af en dien daarna gelijk op!
WoW, dat lijkt me zalig. Ga ik zeker maken. Zo leuk! Dank je wel voor het delen👍👍❣️❣️
Graag gedaan, Els! Ik ben heel benieuwd of het in de smaak is gevallen! Groetjes, Anneke